RESULT UPU DEGREE DAH KELUAR? BETUL KE APA YANG AKU PILIH NI?!

Posted on 08 August 2016
Lamanya menyepi. Awkward jap.

So harini media social Twitter memang kecoh kejap. Tu baru cakap pasal Twitter. Belum Whatsapp okay. Group sini bunyi. Group sana bunyi. Semua sebab result UPU.

me all day for today
So, i nak cakap i berdebar, dua tiga hari sebelum ni memang i felt nothing. Cam biasa la. Takde pape. Cam ala lek main twitter main game main youtube. Tapi weh bangun pagi tadi got me like, "oh shit its happening. result day. apa aku dapat sia" hahha. Tu okay lagi.

Until sejam sebelum result keluar which is pukul 12 tengahari. Mula lah kepala i duk putar soalan macam macam. "Weh entah entah kau tak dapat", "Dapat ke apa yang kau nak", "Camne kalau dapat kos lelong". & seriously i was sooo scared. berdebar gila.

Then, its 12PM & my phone got so busy tung tang tung tang bunyi notification. From twitter, from whatsapp (i dont play facebook no more so yeah). I was at work so obviously i cant check via web. So i decided untuk check via SMS.

So i sent. Then one minute later i got a reply written "Sorry your balance isnt sufficient" im like okayyyyyy. So i texted again pakai my other number. And it didnt bloody reply at all. Sampai sekarang??! Then i scrolled thru my whatsapp, congratulating some of my friends yang dapat here and there while me gelabah lagi.

Then one of my friend sent a link untuk check. So i tap la, and it worked!

Alhamdulillah. I dapat apa yang i nak which is my first choice, Software Programming di UTM.

The moment i look at the result i was shaking and literally almost cry because i baca "Universiti Teknologi Malaysia" and i thought i dapat UiTM. Not that i hate UiTM, just, i memang berharap for UTM and also that course. Then i ask my sister handing her my phone "Akak, UiTM ke ni?" my voice legit shaky macam nak nangis hahhaha. Then she said "Pergi johor la kita".

I was confused like, "Eh uitm kan, kenapa johor pulak." then after beberapa saat blur, then pap! Baru sedar i got UTM. I was so happy, until...

"Betul ke apa aku pilih ni." Sumpah my kepala saje je nak main main dengan perasaan sendiri.

So thats it. korang yang tunggu result UPU tu, korang dapat apa. Share lah.

Also, siapa yang graduate kos ni, or currently studying kos ni. Tell me. Im nervous like apa dah ni.

My obsession with cats

Posted on 06 May 2016
I got a serious issues involving cats.

Issues? Issues apa? Okay macam ni cerita dia. Okay takde cerita pun. omg taktau camna nak start.

Ok aku obses tau dengan kucing, obses tu tahap mana mana je aku pergi kalau aku jumpa kucing aku akan cakap "cat" dengan eksaitednya then pergi main dengan dia. Kadang tu aku tak sedar pun aku cakap camtu, takleh kawal. Even kalau ada orang tengah main dengan kucing, aku still akan cakap "cat" dengan kucing tu. Kalau orang tu kecik bebudak lagi mungkin aku turut main kucing tu dengan dia. Tapi kalau orang tu dah besar aku lari je. Malu --'

Kadang tu ada jugak feel macam, bila terjumpa kucing aku rasa kesian idk aku memang ada soft spot dalam hati aku untuk kucing kucing ni. Soft spot yang SANGAT SANGAT fragile. Aku rasa macam nak bawak balik je semua kucing yang aku jumpa, biar aku jaga hoho. Tapi aku tau mak aku tak akan kasi so aku main main dengan diorang, bagi makan dulu, then blah. Oh ye, aku memang selalu prepare dryfood dalam beg, dalam motor so senang kalau aku jumpa kucing, boleh bagi makan. Atleast diorang takde lah kelaparan kan.

Kadang tu masalah aku ni jadi lebih teruk bila aku sedar aku bercakap dengan kucing. Ye, bercakap. Aku ada beberapa jumlah kucing dekat rumah. So everytime nak kasi diorang makan I'll be like, panggil sorang sorang dengan nama diorang ; Chap, Monyet, Black, Iggy, Ajan, Zenab, Aisyah, Hassin. Kadang tu I EVEN CAKAP BISMILAH FOR THEM before diorang makan hahhahahahah idk why tapi bila sedar aku buat camtu, aku gelak sensorang.

So sekarang ni, cita cita aku satu je. aku nak buka satu pusat perlindungan kucing, nak kutip mana mana kucing yang aku jumpa I DONT CARE KALAU BERATUS SEKALI PUN aku nak jaga sampai diorang sihat. Lepas dah sihat, then aku akan buka for adoption. Serious ni memang #lifegoals gila bagi aku. Sometimes people tak pandang sangat dengan stray cats ni. Padahal a cat is still a cat. I just, tak boleh la kalau orang acah cat lovers tapi bila it comes to kucing jalanan mintak makanan bawah meja makan dekat gerai, pergi tendang tendang halau. Seriously?

I admit kucing kucing yang dibeli sumpah lawa. Haritu aku ada pergi satu cat studio ni, Johan and His Cats Studio nama dia. Sumpah dalam tu banyak gila baka baka kucing yang diimport. Menipu kalau aku cakap aku taknak bawak balik sekor seludup dalam beg. Tapi I realized the amount of love the cats give sama rata je dekat kita ni malah kucing import ni lagi kekwat!! Mentang mentang kucing omputih hahhaha.

Kucing aku pun satu, tak pernah nak sayang aku. Kalau sayang aku pun bila diorang lapar je. Rasa dipergunakan pun ada. Nasib sayang. Kalau tak dah lama buang kat pasar (ok sumpah aku tak buat mende camtu).

Tips to Buy the Right Running Shoes // Zalora

Posted on 01 March 2016


Ever heard of Zalora? Bet you do. Zalora is the first Online Shopping website that I had gotten myself into and I've been using it since then. Not that I dont trust others Online Sopping website but being me, if I know something is good, Im gonna stick to them & so far Zalora had given me a wonderful experience in Online Shopping. Here is some tips on how to buy the right running shoes for yourself so that you will be more comfortable wearing it.

Looking for the best-fitting running shoes isn’t always easy. To make sure that you could walk with happy feet, you must know that it is important to get a pair of shoes that is properly fit from heel to toe. Scroll down below to check out some of the best secrets of finding the perfect running shoes that will give you a better idea how your next new pair of running shoes should feel on your feet!

Heel – it should feel snug, but not that tight. Get a pair that let you be able to slide your feet out. Some heel movement is good as long as it is not making you uncomfortable. If you feel any irritation when you are trying the shoes in store, it will be amplified when you hit the road.

Width – your foot should be able to move side-to-side without crossing over the edge of the insole. If the shoe happens to be too narrow, you will eventually feel the base of your lil toe, sitting on the edge of the shoe last.

Length – your feet could swell and lengthen over a run. It is crucial for you to ensure that there is a thumb’s width of space between your longest toe and the end of the shoes.

There’s one common mistake that you should avoid – do not buy for looks. Some men are too concerned with style and fashion. Try to steer yourself away from that. A cool-looking pair of shoes might look trendy but it might not fit you and you won’t feel good wearing it.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...